Månedsarkiv: marts 2008

Hurra hurra hurra

Idag, for sådan cirka 2000 år siden, genopstod Jesus.

Markus Evangeliet Kap.16 :
Jesu opstandelse
v1 Da sabbatten var forbi, købte Maria Magdalene og Maria, Jakobs mor, og Salome vellugtende salver for at gå ud og salve ham. v2 Meget tidligt om morgenen den første dag i ugen kommer de til graven, da solen var stået op. v3 Og de sagde til hinanden: »Hvem skal vi få til at vælte stenen fra indgangen til graven?« v4 Men da de så derhen, opdagede de, at stenen var væltet fra. For den var meget stor. v5 Og da de kom ind i graven, så de en ung mand i hvide klæder sidde i den højre side, og de blev forfærdede. v6 Men han sagde til dem: »Vær ikke forfærdede! I søger efter Jesus fra Nazaret, den korsfæstede. Han er opstået, han er ikke her. easter.jpgSe, dér er stedet, hvor de lagde ham! v7 Men gå hen og sig til hans disciple og til Peter, at han går i forvejen for jer til Galilæa. Dér skal I se ham, som han har sagt jer det.« v8 Og de gik ud og flygtede fra graven, for de var rystede og ude af sig selv. Og de sagde ikke noget til nogen, for de var bange.

Glædelig Påske!

Påske

Så er det tid til lidt kristendomskundskab 🙂

Vi har jo alle fornylig lovet i kirken, at børnene skal lære om den kristne tro, så lad os starte hér.

I kender allesammen historien om verdens skabelse, Adam, Eva, Kain, Abel, Abraham, Jacob, Lot (ikke at forveksle med L.O.T) David, Moses, Juleevangeliet og Ben Hur, og eftersom påsken er startet, så har jeg valgt at tage udgangspunkt i den sidste uge af Jesu liv og de dramatiske begivenheder, som ledte frem til hans korsfæstelse.

Idag er det Palmesøndag. Den dag hvor Jesus red ind i Jerusalem og modtog folkets hyldest, som en konge.

Klippet herunder, fra “Jesus Christ Superstar”, viser hvordan Jesus på denne dag, får en forudanelse om, hvad der venter ham forude. Læg mærke til stillbilledet, et simpelt men i dette tilfælde, meget effektfuldt filmgreb.

Dem med de sorte boblehatte, er ypperstepræsterne og farisæerne.


Læs resten